Hva ønsker vi å oppnå med vårt G11 Løfteredskap kurs? Hovedhensikten med kurset er å gi deg som skal arbeide med løfteredskaper kunnskap om sikkerhet, daglig kontroll og vedlikehold samt kasseringsregler for ulike løfteredskaper. Vi ønsker å gi deg en bevisst holdning til farene som kan oppstå og hvordan du kan unngå disse. Vårt G11 Løfteredskap ledes av instruktører med stor kompetanse og praktisk erfaring fra bruk av løfteredskap.
Hvem passer vårt G11 Løfteredskap kurs for? Kurset egner seg for den som skal arbeide med løfteredskap, utdanne seg til kranfører, rigger eller arbeide offshore. Alle som skal utføre tyngre løft med maskiner, kraner og andre redskaper vil ha stort utbytte av dette kurset.
Gjennomføring av G11 Løfteredskap kurs: Kurset gjennomføres som klasseromsundervisning med avsluttende teoretisk prøve. Bestått prøve kvalifiserer til kompetansebevis G11 Løfteredskap. Kurset er iht. forskrift om utførelse av arbeid best. 703.
Dersom du ønsker mer informasjon vedrørende våre G11 Løfteredskap kurs kan du ta kontakt med oss for å komme i dialog med en profesjonell fagmann og rådgiver. Vi tilpasser kurset etter dine behov og ønsker, og hjelper oss med å forstå hva vi bør legge fokus på i våre kurs.
Kursinnhold:
Lover og forskrifter
Arbeidsutstyr og tilleggsutstyr
Konstruksjon og virkemåte
Løfteredskap
Kontroll og ettersyn
Godshåndtering
Arbeidsmiljø
Farlig gods
Avsluttende teoretisk prøve
Lærebok G11 365,00
Kursbetingelser
Påmelding er bindende og eventuell avmelding må skje skriftlig.
Forbehold
Vi tar forbehold om endringer i dato/tid som skyldes forhold utenfor vår kontroll, f.eks. sykdom, Manglende antall deltakere når påmeldingsfristen er utløpt, medfører avlysing av kurset.
Tillegg
Tillegget dekker den enkelte deltagers andel av reise- og oppholdskostnader for kursholder, leie av kurslokale, lunsj, kaffe/te, mm. Tillegget vil bli justert avhengig av deltagerantallet.
Kursmateriell:
Arbeidsvarsling (alle kurs)
Håndbok N301 benyttes under kurset. Kurs 1 og 2 har prøve til slutt. Uten bok vil den ikke være mulig å bestå. Kurs 3 har praktiske øvelser som avgjør om man består eller ikke. Håndboka leveres ut til alle deltagerne. Bokens kostnad faktureres i tillegg til kursprisen.
Manuel trafikkdirigering (tillegg)
Her er det en teori-del på 3 timer. – Deretter er det praktiske øvelser. Hver elev skal ha minst 20 minutter med øvelse. Innholdet er bl.a stopp og start av trafikk og øvelse på en trafikkert vei. Deltakerne skal oppholde seg på/ved veg under de praktiske øvelsene og må dermed ha godkjent synbarhetstøy i verneklasse 3 og refleksklasse 2 i.h.t EN ISO 20471 (tidligere NS/EN 471). Ved manuell dirigering er det krav at den som utfører dirigering skal ha synlighetsbukse. Tøyet må være varmt nok til å være ute i inntil 4 timer.
Skriftlig prøve
Det skal ved de fleste kursene avholdes en skriftlig prøve.
Språk
Kurs foregår på norsk, dersom annet ikke annet er angitt, og alt materiell som brukes og prøver/tester er på norsk. Kursdeltagerne må forstå norsk skriftlig og muntlig og kunne besvare prøver/tester på norsk uten hjelp.
Kompetansebevis (K1, K2 og K3)
Leveres av Statens Vegvesen og er i kredittkort-format og viser at du har en kompetanse som er gyldig i 5 – fem – år. Utstedelse av kompetansebevis gjøres normalt ca 14 dager etter gjennomført og bestått kurs, men det kan ta 3-6 uker. Faktura som inkluderer kostnaden for kortet, må være betalt før utstedelse dersom annet ikke er avtalt.
Avmelding
Ved avmelding etter mottatt bekreftelse, belastes 20 % av kursprisen, minimum kr 500.- Ved avmelding senere enn 7 virkedager før kursstart belastes full kurspris. Påmeldte plasser kan fritt benyttes av andre i samme firma på samme kurs.
Manglende oppmøte
Ved manglende oppmøte på kurset, uansett årsak, belastes full kurspris, samt andre kostnader påløpt («tillegg»).
Nytt kurs
Ved avmelding etter 7 virkedager før kursstart eller ved manglende oppmøte (se over), kan man melde seg på nytt kurs uten å bli belastet ny kurspris. Kurset må gjennomføres i løpet av de 3 neste mulighetene for det gjeldende kurset.
Kostnader og fakturering
Kursprisen og alle andre kostnader (tillegg, kursmateriell, kompetansebevis, etc) faktureres samlet etter at kurset er gjennomført.
Kostnader ved fakturering: Faktura tilsendt på EHF* og e-post er kostnadsfritt. For tilsendt faktura på annet vis, tilkommer et gebyr på kr 65,-
Priser
Kursmateriell: Håndbok N301 koster kr 250,- (norsk) og kr 275,- (engelsk). Håndbok for Varme arbeider koster kr 250,-
Kompetansebevis: I kredittkort-format koster kr 250,-
*EHF står for «Elektronisk handelsformat» og er et standard for e-faktura og e-kreditnota. Elektronisk faktura, kreditnota og purring utføres ved å sende en datafil i standard format til mottaker. Dette er kun mulig hvis man har denne tjenesten.